{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
8.7.2008. u 16:18
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA čiji je predlagač poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odlikovanjima BiH čiji je predlagač poslanik Beriz Belkić kao i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH.

Ne dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici, a poslanici bi se trebali izjasniti i o Prijedlogu zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma povodom rasprave o tački "Poslovanje Javnog RTV servisa BiH i mjerama prevladavanje stanja utvrđenog revizorskim izvještajima o finansijskom poslovanju Javnog RTV servisa BiH za 2005. i 2006. godinu“.

Predviđeno je imenovanje ombudsmena u Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH kao i izbor člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u skladu s članom 8. Zakona o VSTV-u.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog rezolucije o osudi komunističkih režima čiji je podnosilac Momčilo Novaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: