BiH
0

Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o sportu u Bosni i Hercegovini.

U drugom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, Prijedlog zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina.

Poslanici bi u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o denacionalizaciji. Predviđeno je i razmatranje u prvom čitanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji su predlagači poslanici Šefik Džaferović, Niko Lozančić i Milorad Živković.

Pred poslanicima bi se trebali naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u, s mišljenjem Komisije za finansije i budžet, čiji je predlagač poslanik Branko Dokić kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, s Mišljenjem Komisije za finansije i budžet, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović. U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH, policijskih službenika, državnih službenika i ostalih zaposlenika u operacijama podrške miru i drugim aktivnostima u inozemstvu; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upotrebi i zaštiti naziva Bosne i Hercegovine I Prijedlog zakona o odlikovanjima BiH.

Također u prvom čitanju trebao bi biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH čiji je predlagač Komisija za saobraćaj i komunikacije.

U prijedlogu dnevnog reda je, između ostalog, Prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije povodom razmatranja Izvještaja o radu i poslovanju Javnog RTV servisa BiH, sa Izvještajem o radu Upravnog odbora Javnog RTV servisa; rasprava o temi: Vijeće Evrope i njegove aktivnosti te Informacija o izdatim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene u 2006. godini.