{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, Dom naroda zasjeda nakon izbora

F
22.9.2008. u 10:20
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, Dom naroda zasjeda nakon izbora
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, Dom naroda zasjeda nakon izbora
U Sarajevu je za sutra sazvana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, prva nakon ljetnje pauze u zasjedanju ovog parlamenta.
Dom naroda će svoju prvu sjednicu nakon ljetnje pauze održati po okončanju predstojećih oktobarskih lokalnih izbora u BiH, potvrđeno je danas Agenciji FENA iz Parlamenta.

Za dnevni red sutrašnjeg zasjedanja Predstavničkog doma kandidirani su mnoštvo akata te izmjena i dopuna više zakona koju su u primjeni u Federaciji.

Predložene su izmjene i dopune Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom, Zakona o krivičnom postupku, zatim propisa o federalnim jedinicama, o zaštiti okoliša i dr.

Među predloženim novim zakonskim projektima, za dnevni red su kandidirani: Prijedlog zakona o plaćama i drugim materijalnim pravima članova organa upravljanja institucija i javnih preduzeća u većinskom vlasništvu Federacije te Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: