Sarajevo
0

Sutra sjednica Predsjedništva BiH

FENA
U Sarajevu će sutra biti održana 51. redovna sjednica Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima, Nacrt dokumenta "Strateški pravci i prioriteti u vođenju vanjske politike BiH", Okvirni plan posjeta na nivou Predsjedništva BiH za 2009. godinu, Konferencija o sigurnosti koja će biti održana u Minhenu od 6. do 8. februar te Prijedlog za podnošenje zahtjeva BiH generalnom sekretaru NATO-a za ulazak u Akcioni plan za punopravno članstvo (MAP).

Također, bit će razmatrana i Inicijativa za članstvo BiH u međunarodnoj asocijaciji pod okriljem UN-a Alijansa civilizacija (Alliance of Civilisations - AOC), Izvještaj o radu konsultativne komisije za primjenu člana IV Daytonskog mirovnog sporazuma (SRKK) u 2008. godini, Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum između BiH i Narodne Demokratske Republike Alžir o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i spriječavanju utaje poreza u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu te Sporazum o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i Republike Armenije.

Dnevnim redom je, između ostalog, planiran i Program saradnje u oblasti kulture, nauke i obrazovanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije 2009.-2011., Sporazum o kulturnoj saradnji između BiH i Rumunije, Sporazum između BiH i kabineta ministra Ukrajine o pomorskom trgovačkom brodarstvu te Provedba zaključka Komiteta za svjetsku baštinu, a koja se odnosi na Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.