{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Doma naroda PSBiH

F
26.4.2009. u 15:42
0
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za ponedjeljak treba razmatrati Prijedlog zakona o zrakoplovstvu BiH i Prijedlog zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH te prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH; Zakona o državnoj službi u institucijama BiH; Zakona o policijskim službenicima BiH i Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera.

Delegati bi trebali razmatrati i principe nekoliko prijedloga zakona među kojima Prijedloga zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA, čiji je predlagač Predstavnički dom.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o poštama BiH kao i Prijedloga okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i razmatranje principa Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istragu i zaštitu; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Pred delegatima će se naći i Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2008. godinu; Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2008. godini; Izvještaj o radu i poslovanju i Izvještaj o finansijskom poslovanju Radio-televizije BiH u 2007. godini.

Između ostalog, predviđeno je i imenovanje triju delegata iz Doma naroda u Ad hoc komisiju za provođenje procedure za imenovanje Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana, kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: