{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Doma naroda PSBiH

F
26.4.2009. u 15:42
0
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za ponedjeljak treba razmatrati Prijedlog zakona o zrakoplovstvu BiH i Prijedlog zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH te prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH; Zakona o državnoj službi u institucijama BiH; Zakona o policijskim službenicima BiH i Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera.

Delegati bi trebali razmatrati i principe nekoliko prijedloga zakona među kojima Prijedloga zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA, čiji je predlagač Predstavnički dom.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o poštama BiH kao i Prijedloga okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i razmatranje principa Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istragu i zaštitu; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Pred delegatima će se naći i Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2008. godinu; Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2008. godini; Izvještaj o radu i poslovanju i Izvještaj o finansijskom poslovanju Radio-televizije BiH u 2007. godini.

Između ostalog, predviđeno je i imenovanje triju delegata iz Doma naroda u Ad hoc komisiju za provođenje procedure za imenovanje Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana, kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: