{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Doma naroda PSBiH

F
21.7.2008. u 16:15
0
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra u Sarajevu bi trebalo da razmatra Prijedlog okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH, te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH.

Delegati bi se trebali izjasniti i o zahtjevu Predstavničkog doma da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani: Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka kao i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i imenovanje ombudsmena u Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH, Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici, Izvještaj o radu Centralne izborne komisije BiH za 2007. godinu, Izvještaj o radu za 2007. godinu i Plan poslovanja za 2008. JPNIO Službeni list BiH te Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2007. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: