{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Apelacionog vijeća u predmetu Milan Papić i drugi

F
FENA
5.12.2007. u 16:08
0
0
Sutra sjednica Apelacionog vijeća u predmetu Milan Papić i drugi
0
Sutra sjednica Apelacionog vijeća u predmetu Milan Papić i drugi
Sjednica Apelacionog vijeća Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju u predmetu Milan Papić i drugi zakazana je za sutra u Sudu BiH.
Optuženi u ovom predmetu su presudom sudskog vijeća od 10. jula oglašeni krivim za krivična djela carinske prijevare, organiziranog kriminala, nesavjesnog rada u službi, zloupotrebe položaja ili ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Milan Papić i Dragan Sarić su proglašeni krivim za krivična djela carinske prijevare i organiziranog kriminala. Papić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i obavezuje se da u korist budžeta BiH plati iznos od 645.813,48 maraka, dok je Sarić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina.

Goran Novaković, Milijana Obranović i Anđelko Jović oglašeni su krivim za krivično djelo nesavjesnog rada u službi. Novaković je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, Obranović dvije godine, a Jović na šest mjeseci.

Davor Simić proglašen je krivim za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlasti, te osuđen na kaznu zatvora od četiri godine.

Milan Jovanović je oglašen krivim za krivično djelo krivotvorenja službene isprave i osuđen na kaznu zatvora od tri mjeseca.

Dragomir Majdov je oslobođen optužbi za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja.

Žalbu na presudu su uložili odbrana i Tužilaštvo, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: