BiH
36

Sutra revijalna vožnja biciklista "Giro di Sarajevo"

FENA
Udruženje građana "Giro di Sarajevo” u nedjelju, 1. septembra po šesti organizira revijanu vožnji biciklista ulicama Sarajeva, pod sloganom “Hoćemo staze - svoje staze”.

Ovom maifestracijom organizatori žele da nadležnim institucijama ukažu na neophodnost izgradnje biciklistickih staza koje bi rasteretile saobracaj, ali i povećale sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

"Pozivamo sve bicikliste, rekreativce i profesionalce, koji posjeduju ispravan bicikl, a stariji su od 12 godina, da nam se pridruze u nedjelju, na Giro di Sarajevo. Startno mjesto je plato ispred Osnovne Škole 'Skender Kulenović' na Dobrinji (kod Merkatora) gdje će se već od 14.00 vršiti podjela startnih brojeva", saopćeno je iz UG Giro di Sarajevo.

Registracija svakog učesnika je bitna jer startni broj omogucava učešće u nagradnoj igri u kojoj ce se najsretnijim učesnicima dodijeliti vrijedne nagrade, bicikla i profesionalne biciklisticke kacige.

Vožnja će biti laganim tempom, glavnim ulicama, u kojima će u periodu od 17.00-19.00 sati saobraćaj biti obustavljen do prolaska biciklista.

Kolona ce ići do Vijećnice, napraviti krug i doći do ciljnog mjesta, na plato između Zemaljskog muzeja i mosta Ars Aevi, navodi se u saopćenju.