BiH
0

Sutra razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o staroj deviznoj štednji

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Predloženim zakonom, koji je Predstavnički dom usvojio u septembru prošle godine, između ostalog predviđa se skraćenje roka za povrat stare devizne štednje s 13 na pet godina.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o centralnoj evidenciji i razmjeni podataka; Prijedlog zakona o dopuni Zakona o nadzoru nad tržištem; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o odbrani BiH.

Delegati bi trebali razmatrati zahtjev da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera razmatra po hitnom postupku, te zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje po skarćenoj proceduri Prijedloga zakona o okviru deviznog poslovanja u BiH i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o državljanstvu BiH.

Dom naroda bi, između ostalog, trebao da razmatra izvještaje o radu pojedinih državnih institucija u prošloj godini, te Izvještaj o radu Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH za period od 1.3.2006. do 31.1.2007.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude i razmatranje rang-liste kanditata za izbor generalnog revizora i zamjenika generalnog revizora.