{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra razmatranje politike i strategije djelovanja Vlade FBiH do 2010.

F
8.5.2007. u 14:45
0
0
Sutra razmatranje politike i strategije djelovanja Vlade FBiH do 2010.
0
Sutra razmatranje politike i strategije djelovanja Vlade FBiH do 2010.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu razmatrati Politiku svog djelovanja i osnovne strategije u mandatnom periodu od 2007. do 2010. godine.
Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je i razmatranje Prijedloga plana povratka, repatrijacije, obnove i gradnje za 2007. godinu s Prijedlogom zaključaka, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za raseljene i izbjegle osobe" utvrđenih budžetom FBiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Vlada će kako je predloženo dnevnim redom razmatrati i izvještaje o izvršenju federalnog budžeta za prvo tromjesečje ove godine.

Među 32 predložene tačke dnevnog reda je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja za izgradnju autoputa Sarajevo-Zenica, utvrđenih u razdjelu 18. glava 1804, na poziciji 821000 budžeta Federacije BiH za ovu godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta.

Također, Vlada će odlučivati i o Prijedlogu odluke o utrošku sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH za ovu godinu te Izvještaju o implementaciji Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: