|

Sutra razgovori s kandidatima za novog direktora SIPA-e

Sutra razgovori s kandidatima za novog direktora SIPA-e
3
S
SRNA
20.10.2019. u 15:44
2
komentara
3

dijeljenja
Sutra razgovori s kandidatima za novog direktora SIPA-e Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi da sutra utvrde rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).
Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e, objavljeno je na internetskoj stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru sigurnost u Vijeću ministara Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Prijave poslali aktuelni direktor SIPA-e Perica Stanić kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banje Luke Njegoš Jovanović čija je prijava odbačena.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...