{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra rasprava Skupštine o novom grbu i himni

F
23.6.2008. u 09:54
0
0
Sutra rasprava Skupštine o novom grbu i himni
0
Sutra rasprava Skupštine o novom grbu i himni
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatrat će sutra, 24.juna, na sjednici u Banjoj Luci, dva predložena rješenja za novu himnu RS-a i jedno za novi grb RS-a.
Komisija za simbole RS-a je, 9.juna, odlučila da se dva prijedloga za novu entitetsku himnu ravnopravno upute na razmatranje Skupštini RS-a, iako su protiv tih rješenja bili bošnjački članovi Komisije.

Autori predloženih kompozicija himni koje nose naziv "Moja Republika" i "Majko Zemljo" su kompozitori iz Banje Luke Mladen Matović i Dušan Šestić, koji je, inače, i komponirao instrumentalu himne BiH.

Kada je u pitanju prijedlog novog grba, većinom glasova Komisije je odlučeno da to bude rješenje autora Nenada Košanina, inžinjera iz Beograda u kojem dominira dvoglavi orao u crvenom štitu sa čuvarima štita sa strane.

Član Komisije za simbole RS Šaban Sivić izrazio je neslaganje sa ovim rješenjem, ističući da je u predloženom grbu očita diskriminacija, odnosno dominacija jednog naroda, srpskog, nad drugim.

Očekuje se da veliku pažnju poslanika dobije i Vladina Informacija o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije RS-a, a čije razmatranje u Skupštini već duže vrijeme traže poslanici opozicije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: