BiH
0

Sutra rasprava o izvršenju budžeta i saradnji RS-a sa Haagom

FENA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatrat će na sutrašnjoj sjednici Konsolidirani izvještaj o izvršenju entitetskg Budžeta i Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prvih šest mjeseci ove godine, te Izvještaj o saradnji institucija tog bh entiteta za period od aprila do kraja juna ove godine.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog Prostornog plana RS-a do 2015. godine, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o poljoprivredi, po hitnom postupku, zatim Prijedlog zakona o dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Prijedlog zakona o gasu.

Razmatrat će se i Nacrt zakona o prestanku rada Ombudsmana RS-a, Nacrt zakona o internoj reviziji u javnom sektoru RS-a, te Nacrt zakona o veterinarstvu.

Poslanici bi trebalo da daju saglasnosti na odluke o posebnim privatizacionim programima za AD "Poljoprivredni zavod" Doboj, zatim Fabriku kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" AD Doboj, Akcionarsko društvo za informativnu, izdavačku i grafičku djelatnost "Glas Srpske" AD Banja Luka, Akcionarsko društvo za grafičku i izdavačku djelatnost "Glas srpski - Grafika" AD Banja Luka i Akcionarsko društvo za trgovinu i usluge "Glas srpski - Trgovina" AD Banja Luka.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Regulatorne komisije za električnu energiju za 2006. godinu, Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS-a za isti period i Informacija o aktivnostima u izgradnji zgrade Vlade RS-a.