Od 13 do 20 sati
47

Sutra privremena obustava saobraćaja u Sarajevu zbog održavanja utakmice Želje i Zrinjskog

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu "Željezničar" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička.

Obustava će trajati u periodu od 13:00 do 20:00 sati na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića - Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića; potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima:

  • Smjer Skenderija - Dobrinja: Zagrebačka - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne - Prijedorska - Safeta Hadžića i obratno
  • Smjer Dobrinja - Skenderija: Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegović - Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka - Terezija i obratno:
  • Iz pravca ulice Zmaja od Bosne: Zmaja od Bosne - Ložionička - Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića – Hamdije Čemerlića.