{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama

F
20.2.2008. u 16:24
0
0
Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama
0
Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama
Ministarstvo pravde BiH organizirat će u četvrtak 21. februara u Sarajevu završnu konferenciju projekta "Podrška reformi upravljanja kazneno-popravnim ustanovama u Bosni i Hercegovini".
Na tom će skupu biti prezentirani rezultati projekta čiji je cilj poboljašnje uvjeta u kazneno-popravnim ustanovama u BiH, a posebno obuka zavodske i sudske policije, građevinska i arhitektonska procjena i sačinjavanje plana investiranja u obnovu i rekonstrukciju objekata kazneno-poravnih ustanova, najavljeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Projekt je dio tehničke pomoći Evropske komisije Bosni i Hercegovini. Realiziran je u saradnji s Ministarstvom pravde Republike Austrije, entitetskim ministarstvima pravde i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta BiH.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Evropske komisije, OHR-a, OSCE-a, Vijeća Evrope, diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH te predstavnici entitetskih ministarstava pravde i kazneno-popravih zavoda u našoj zemlji.

Predviđeno je obraćanje ministra pravde BiH Bariše Čolaka, predstavnice ekspertnog tima Ministarstva pravde Republike Austrije Irene Koeck, šefa Odjela operacija pri Delegaciji Evropske komisije u BiH Andrea Lysa te pomoćnika ministra pravde BiH Mustafe Bisića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: