{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama

F
20.2.2008. u 16:24
0
0
Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama
0
Sutra prezentiranje projekata za poboljšanje uslova u KP ustanovama
Ministarstvo pravde BiH organizirat će u četvrtak 21. februara u Sarajevu završnu konferenciju projekta "Podrška reformi upravljanja kazneno-popravnim ustanovama u Bosni i Hercegovini".
Na tom će skupu biti prezentirani rezultati projekta čiji je cilj poboljašnje uvjeta u kazneno-popravnim ustanovama u BiH, a posebno obuka zavodske i sudske policije, građevinska i arhitektonska procjena i sačinjavanje plana investiranja u obnovu i rekonstrukciju objekata kazneno-poravnih ustanova, najavljeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Projekt je dio tehničke pomoći Evropske komisije Bosni i Hercegovini. Realiziran je u saradnji s Ministarstvom pravde Republike Austrije, entitetskim ministarstvima pravde i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta BiH.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Evropske komisije, OHR-a, OSCE-a, Vijeća Evrope, diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH te predstavnici entitetskih ministarstava pravde i kazneno-popravih zavoda u našoj zemlji.

Predviđeno je obraćanje ministra pravde BiH Bariše Čolaka, predstavnice ekspertnog tima Ministarstva pravde Republike Austrije Irene Koeck, šefa Odjela operacija pri Delegaciji Evropske komisije u BiH Andrea Lysa te pomoćnika ministra pravde BiH Mustafe Bisića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: