{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra prezentacija plana realizacije sredstava za rješavanje problema Roma

F
21.6.2009. u 11:20
0
2
Sutra prezentacija plana realizacije sredstava za rješavanje problema Roma
0
Sutra prezentacija plana realizacije sredstava za rješavanje problema Roma
Foto: Sarajevo-x.com
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović otvorit će sutra referalni sastanak na kojem će biti prezentirani Metodologija i Plan realizacije sredstava namijenjenih za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma iz oblasti stambenog zbrinjavanja, zapošljavanja, zdravstvene zaštite i evidentiranje uspostave baze podataka o Romima.
Ovom sastanku prisustvovat će predstavnici Evropske komisije, Ambasade Švedske u BiH, Vijeća Roma Federacije BiH, Vijeća Roma Republike Srpske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vijeće ministara BiH, na inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH pristupilo je sveobuhvatnom rješavanju problema Roma i usvojilo je Akcione planove za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite, te time ispunilo uslove za pristupanje BiH Dekadi socijalnog uključenja Roma 2005-2015.

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH ove godine je, prvi put, osigurano tri miliona KM za implementaciju Akcionih planove za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite. Izrađeni su i neophodni dokumenti za njihovu tehničku realizaciju.

Prezentaciju Metodologije i Plana realizacije sredstava namijenjenih za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma iz oblasti stambenog zbrinjavanja, zapošljavanja, zdravstvene zaštite i evidentiranje uspostave baze podataka o Romima organizirali su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u saradnji sa orgnizcijom BOSPO i uz podršku Evropske komisije.

Prezentacija će biti održana 22. juna u 12.00 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, najavljeno je iz Kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: