{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra prevoz vozilima Centrotransa s GRAS-ovim kuponima, za đake besplatno

3.4.2013. u 21:36
2.205
71
Sutra prevoz vozilima Centrotransa s GRAS-ovim kuponima, za đake besplatno
2.205
Sutra prevoz vozilima Centrotransa s GRAS-ovim kuponima, za đake besplatno
Autobusi Centrotransa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što danas do 16:00 sati KJKP GRAS nije ponovo uspostavio funkciju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu, iako su mu to naložile upravljačke strukture i Vlada KS, Vlada je danas na nastavku svoje šeste vanredne sjednice donijela zaključak kojim se definišu mjere u nastaloj kriznoj situaciji.
U vremenu trajanja krizne situacije ministar saobraćaja KS će po nalogu Vlade, u toku sutrašnjeg dana, formirati krizni štab za organizaciju javnog saobraćaja na teritoriji Kantona Sarajevo. Saobraćaj će se organizovati sa jedne lokacije uz obezbjeđenje tehničke podrške, dispečinga, smještaja i obezbjeđenja vozila, i to počevši od 04.04. 2013. godine u 5:00 sati.

Organizacija kompletnog saobraćaja u vremenu trajanja krizne situacije povjerena je kompaniji Centrotrans-Eurolines d.o.o.

U toku sutrašnjeg dana Ministarstvo saobraćaja KS objavit će javni poziv svim prijevoznicima u Bosni i Hercegovini za učešće u javnom prijevozu na teritoriji Kantona Sarajevo u vremenu trajanja krizne situacije. Uslove angažovanja drugih prijevoznika, način naplate karata i drugo bit će definisano posebnim ugovorom.

Vlada KS je donijela i zaključak da će učenici i studenti u vrijeme krizne situacije imati besplatan prijevoz, a mjesečni kuponi i godišnje karte za javni gradski prijevoz važit će i u vozilima alternativnog prijevoza.

Ministarstvo saobraćaja će odobriti 12 linija koje su u redovnom postupku usklađivanja kod Ministarstva i to linije Sutjeska-Lješevo, Vijećnica-Crkvica-Dobrinja, Sutjeska-Vogošća, Sutjeska-Donja Vogošća, Ilidža-Drozgometva, Ilidža-Vukovići, Ilidža-Hrasnica, Ilidža-Sokolovići, Nedžarići-Dobrinja, Ilidža-Kobiljača, Ilijaš-Popovići i Sutjeska-Kamenica, a sve prema obavještenju Ministarstva saobraćaja KS o usklađivanju linija od 17.05. 2010. godine.

Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja da u saradnji sa drugim ministarstvima obezbijedi modalitete evidentiranja prouzrokovane štete, nastale usljed nelegalne obustave saobraćaja radnika KJKP GRAS i to građanima i pravnim licima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: