BiH
0

Sutra Predstavnički dom Parlamenta FBiH o strateškom planu energetskog sektora

FENA
U Sarajevu će sutra biti nastavljena 11. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, otvorena 27. marta.

U preostalom dnevnom redu najviše rasprave očekuje se o Strateškom planu energetskog sektora u FBiH, obimnom dokumentu upućenom iz Federalne vlade.

U martovskom dijelu ove sjednice odobren je Nacrt zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika u Federaciji prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine. Ta dva Vladina teksta imaju prožimajuću materiju u dijelu koji govori o namjeravanom restrukturiranju energetskog sektora u Federaciji i pripajanju rudnika elektroprivredama.

Za sutrašnju poslaničku raspravu predviđeni su i prijedlozi koji se odnose na nekoliko odluka o kreditnim sporazumima s međunarodnim finanijskim institucijama za projekte vodosnabdijevanja u Federaciji.

Na dnevnom redu su također izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za vrijednosne papire i plan za 2008., kao i ovogodišnji finansijski plan Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK).