{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra predstavljanje bh enciklopedijskog paketa "Opsada Sarajeva 1992.-1996."

F
19.6.2007. u 14:50
0
0
Sutra predstavljanje bh enciklopedijskog paketa "Opsada Sarajeva 1992.-1996."
0
Sutra predstavljanje bh enciklopedijskog paketa "Opsada Sarajeva 1992.-1996."
"Opsada Sarajeva 1992.-1996." naziv je bh. enciklopedijskog paketa multimedijalne kompanije FAMA International koji će javnosti biti predstavljen sutra u kinosali UNITIC-a u Sarajevu.
Predstavljanje bit će održano u sklopu regionalne prezentacije paketa koja će, pored Sarajeva, uključiti i Beograd, Zagreb, Podgoricu, Prištinu, Skoplje te Ljubljanu.

O ovom jedinstvenom istraživačkom pothvatu govorit će direktorica FAMA International Suada Kapić te historičarka iz Beograda dr. Branka Prpa, koja će istaknuti značaj FAMA paketa i njegove upotrebe u procesu pomirenja i istine na prostoru bivše Jugoslavije.

Multimedijalna kompanija FAMA International sa sjedištem u Sarajevu završila je 15 godina dug projekt, edukacijski paket "Opsada Sarajeva 1992.-1996". Ova se kompanija posvetila traganju, očuvanju, dokumentiranju, publiciranju i produciranju fakata i projekata o temi stradanja i preživljavanja građana Sarajeva.

"U ovaj projekt smo uložili sav ljudski napor, inteligenciju, sposobnosti, ekspertizu i odnose s drugima da bismo kompletirali FAMA paket i distribuirali ga u regionalne i svjetske bilioteke svih namjena kao svjetsko naslijeđe. Naslijeđe o vremenu i ljudima u Sarajevu na kraju dvadesetog vijeka. Ovo je naš prilog tumačenju perioda 1991.-1999. u bivšoj Jugoslaviji", kazala je Suada Kapić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: