{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra potpisivanje memoranduma o zakonu o visokom obrazovanju

F
28.11.2006. u 17:25
0
0
Sutra potpisivanje memoranduma o zakonu o visokom obrazovanju
0
Sutra potpisivanje memoranduma o zakonu o visokom obrazovanju
Građanska inicijativa mladih GDS-a organizuje potpisivanje memoranduma kojim se zahtijeva hitno usvajanje zakona o visokom obrazovanju u BiH.
Memorandum će, poslije potpisivanja predviđenog za 29. novembar u 16.00 u prostorijama eFM radija u okviru projekta Trokut 66, čija će tema biti visoko obrazovanje u BiH, biti uručen novom sazivu Parlamentarne skupštine BiH na njihovom zasjedanju.

Osim predstavnika GDS-a, na potpisivanje memoranduma pozvani su mladi predstavnici i ostalih stranaka.

Svrha ovog memoranduma je da se postigne formalni dogovor između mladih predstavnika političkih stranaka registrovanih u Bosni i Hercegovini, kojim bi se od zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine zahtijevalo da raspravu o usvajanju zakona o visokom obrazovanju hitno stave na dnevni red i usvoje zakon o visokom obrazovanju, te se izbore za stvaranje jedinstvenog obrazovnog sistema u BiH.

Budući da je pitanje obrazovanja jedno od krucijalnih pitanja za razvoj Bosne i Hercegovine, smatramo da je neophodno da se iznađe rješenje za njegovo što efikasnije i hitno rješavanje. Na usvajanje zakona o visokom obrazovanju u BiH se čeka od juna, a naš zajednički cilj bi trebao biti formiranje obrazovnog sistema u BiH koji će odgovarati svjetskim standardima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: