BiH
7

Sutra pljuskovi sa grmljavinom, moguć i grad

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U većini krajeva u BIH sutra se sredinom dana i poslije podne očekuju pljuskovi sa grmljavinom, ponegdje i gradom, ali će i dalje biti toplo vrijeme.

Ujutru se očekuje pretežno vedro vrijeme, dok će ponegdje na istoku biti oblačnije, ali bez padavina. Tokom dana bit će promjenjivo i nestabilno vrijeme, jedino na jugu sunčano.

U toku dana bit će kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a u pojedinim krajevima moguć je i grad.

Najniža temperatura vazduha od 10 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugoistoku i jugu do 29 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi od ponedjeljka do srijede najavljuju sunčano i toplo vrijeme, uz rjeđe pljuskove i grmljavinu u poslijepodnevnim satima.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana i poslije podne u većini krajeva bilo je lokalnih pljuskova i grmljavine, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zenica je danas bila najtopliji grad sa 29 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 sati. Stepen niže bilo je u Banjoj Luci i Mostaru, a 27 u Doboju i Sarajevu, 26 u Bijeljini, Prijedoru, Tuzli, Zvorniku. U Trebinju je izmjereno 25 stepeni, na Sokocu i u Kalinoviku 19. Najniža temperatura izmjerena je na Han Pijesku - 15 stepeni Celzijusa.