{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra petominutni štrajk GRAS-a

F
13.10.2008. u 13:10
0
9
Sutra petominutni štrajk GRAS-a
0
Sutra petominutni štrajk GRAS-a
Predsjedništvo Sindikata preduzeća GRAS Sarajevo najavilo je da će zbog sve učestalijih napada na korisnike usluga i uposlenike preduzeća GRAS (vozače, kontrolore naplate i dispečere) 14. oktobra u 12 sati u znak protesta javni gradski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo biti obustavljen pet minuta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Posljednji napad na vozača tramvaja koji se desio 3. oktobra, kada je nesavjesni građanin pretukao vozača dok je upravljao vozilom u kojima su bili putnici i nanio mu teže povrede, predstavlja još jedno u nizu grubog narušavanja sigurnosti putnika i uposlenika GRAS-a.

Predsjedništvo Sindikata GRAS-a ocijenilo je da je situacija u vezi sa sigurnosti putnika i uposlenika GRAS-a alarmantna te da je očigledno da ovo pitanje ne može biti riješeno uvođenjem zaštitara i da je riječ o prebacivanju odgovornosti na GRAS u svakoj eventualnoj narednoj nemiloj situaciji u kojoj bi bila narušena sigurnost građana u vozilima ili na stajalištima gradskog prijevoza.

"Najavljenom petominutnom obustavom saobraćaja želimo skrenuti pažnju na ozbiljnost problema i utjecati na svijest i savjest gospode iz Vlade KS-a i Gradske uprave Sarajeva da bi poduzeli potrebne mjere i pitanje sigurnosti građana u Kantonu Sarajevo riješili sistemski i kvalitetno" navodi se u današnjem saopćenju Sindikata GRAS-a.

Sindikat GRAS-a je pozvao Ministarstvo saobraćaja KS-a da se konkretnije uključi u rješavanje ovog problema i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a koje posjeduje potrebna ovlaštenja, a građane da imaju razumijevanja za planiranu petominutnu obustavu javnog gradskog saobraćaja u KS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: