{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra petominutni štrajk GRAS-a

F
13.10.2008. u 13:10
0
9
Sutra petominutni štrajk GRAS-a
0
Sutra petominutni štrajk GRAS-a
Predsjedništvo Sindikata preduzeća GRAS Sarajevo najavilo je da će zbog sve učestalijih napada na korisnike usluga i uposlenike preduzeća GRAS (vozače, kontrolore naplate i dispečere) 14. oktobra u 12 sati u znak protesta javni gradski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo biti obustavljen pet minuta.
Posljednji napad na vozača tramvaja koji se desio 3. oktobra, kada je nesavjesni građanin pretukao vozača dok je upravljao vozilom u kojima su bili putnici i nanio mu teže povrede, predstavlja još jedno u nizu grubog narušavanja sigurnosti putnika i uposlenika GRAS-a.

Predsjedništvo Sindikata GRAS-a ocijenilo je da je situacija u vezi sa sigurnosti putnika i uposlenika GRAS-a alarmantna te da je očigledno da ovo pitanje ne može biti riješeno uvođenjem zaštitara i da je riječ o prebacivanju odgovornosti na GRAS u svakoj eventualnoj narednoj nemiloj situaciji u kojoj bi bila narušena sigurnost građana u vozilima ili na stajalištima gradskog prijevoza.

"Najavljenom petominutnom obustavom saobraćaja želimo skrenuti pažnju na ozbiljnost problema i utjecati na svijest i savjest gospode iz Vlade KS-a i Gradske uprave Sarajeva da bi poduzeli potrebne mjere i pitanje sigurnosti građana u Kantonu Sarajevo riješili sistemski i kvalitetno" navodi se u današnjem saopćenju Sindikata GRAS-a.

Sindikat GRAS-a je pozvao Ministarstvo saobraćaja KS-a da se konkretnije uključi u rješavanje ovog problema i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a koje posjeduje potrebna ovlaštenja, a građane da imaju razumijevanja za planiranu petominutnu obustavu javnog gradskog saobraćaja u KS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: