{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama

F
3.7.2007. u 13:40
0
0
Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama
0
Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama
Bijambare
U Planinarskom domu Bijambare sutra će biti održana završna ceremonija projekta “Izgradnja turističkog kompleksa Bijambare - 1. faza”, koji je finansirala Evropska unija uz sufinansijera Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo.
Cilj projekta je bio napraviti novi turistički objekt kako bi se privuklo više posjetitelja, doprinijelo ekonomskom razvoju regiona i podigao nivo svijesti o zaštiti okoliša kod domaće populacije.

Na ovoj ceremoniji će novu turističku atrakciju, turistički kompleks Bijambare svečano otvoriti savjetnik za medije i informiranje Delegacije Evropske komisije u BiH Frane Maroević i ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a Abid Jusić.

Kako je saopćeno iz Delegacije EC-a u BiH, EU je osigurala 90 posto ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 177.600 eura, dok je ostatak novca osiguralo Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a.

Nakon što je EU odobrila projekt, Centar za okolišni održivi razvoj - CESD Sarajevo je započeo njegovu realizaciju u novembru 2005. godine.

Dosad je završena obnova staze do srednje pećine, uređaji za osvjetljenje i ozvučenje, novi javni toaleti, infopunkt, obnova i osvjetljenje staza za šetanje, izrada infotabli, znakovi, novi prostor za parking, izrada brošura, letaka i razglednica.

Promotivni materijal ovog projekta koji se može naći na internet stranici www.bijambare.com će poboljšati pristup informacijama vezanim za turističku ponudu ovog područja, koja se očituje u činjenici da je povećan broj potencijalnih turista iz BiH i inozemstva koji su već tražili posjetu ovoj atraktivnoj lokaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: