{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama

F
3.7.2007. u 13:40
0
0
Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama
0
Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama
Bijambare
U Planinarskom domu Bijambare sutra će biti održana završna ceremonija projekta “Izgradnja turističkog kompleksa Bijambare - 1. faza”, koji je finansirala Evropska unija uz sufinansijera Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo.
Cilj projekta je bio napraviti novi turistički objekt kako bi se privuklo više posjetitelja, doprinijelo ekonomskom razvoju regiona i podigao nivo svijesti o zaštiti okoliša kod domaće populacije.

Na ovoj ceremoniji će novu turističku atrakciju, turistički kompleks Bijambare svečano otvoriti savjetnik za medije i informiranje Delegacije Evropske komisije u BiH Frane Maroević i ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a Abid Jusić.

Kako je saopćeno iz Delegacije EC-a u BiH, EU je osigurala 90 posto ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 177.600 eura, dok je ostatak novca osiguralo Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a.

Nakon što je EU odobrila projekt, Centar za okolišni održivi razvoj - CESD Sarajevo je započeo njegovu realizaciju u novembru 2005. godine.

Dosad je završena obnova staze do srednje pećine, uređaji za osvjetljenje i ozvučenje, novi javni toaleti, infopunkt, obnova i osvjetljenje staza za šetanje, izrada infotabli, znakovi, novi prostor za parking, izrada brošura, letaka i razglednica.

Promotivni materijal ovog projekta koji se može naći na internet stranici www.bijambare.com će poboljšati pristup informacijama vezanim za turističku ponudu ovog područja, koja se očituje u činjenici da je povećan broj potencijalnih turista iz BiH i inozemstva koji su već tražili posjetu ovoj atraktivnoj lokaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: