BiH
0

Sutra otvaranje akademskog takmičenja "BH Challenge 2007."

FENA
Ambasada Republike Austrije i World University Service (WUS) Austria organizirat će sutra u Sarajevu ceremoniju otvaranja akademskog takmičenja "BH Challenge 2007. – Balkan Case Challenge“, koji će trajati do 18. marta.

Riječ je o još jednom takmičenju u okviru programa "Podrška visokom obrazovanju u BiH 2005./2007.“, koji finansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije uz doprinos brojnih partnera.

Kako je saopćeno, cilj projekta je unapređenje nastavnog procesa naglašavanjem značaja metode učenja kroz rad na konkretnom slučaju, tzv. metoda "case-study”, koja studentima omogućava sticanje jedinstvenog praktičnog znanja i snalaženja u novom okruženju.

Nakon šest godina uspješne aktivnosti, danas je "Balkan Case Challenge" jedno od najprestižnijih akademskih takmičenja u regiji baziranih na "case-study” metodi. Akcent je na zapošljavanju mladog i akademski obrazovanog kadra i na povezivanju univerziteta s privredom.

BH Challenge je kvalifikaciono takmičenje. Najuspješniji na ovom takmičenju bit će učesnici u velikom finalu - Beč 2007. godine. Pobjednici BH Challengea predstavljat će BiH i njen akademski kvalitet kroz četiri discipline - business, IT tehnologije, model UN-a i pravo.

U finalu u Beču, bh. studenti će se takmičiti sa studentima iz 10 zemalja regije jugoistočne Evrope.