Općina Zvornik
0

Sutra otvaranja sedam novih lokalnih puteva

FENA
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i predstavnici Bosna Bank International (BBI), 18. decembra u Mjesnoj zajednici Snagovo, općina Zvornik, na svečanoj ceremoniji stavit će u upotrebu sedam lokalnih puteva koji povezuju povratnička naselja magistralnim putem Zvornik-Vlasenica-Sarajevo.

Sredstva za rekonstrukciju i izgradnju ovih puteva osigurao je saudijski princ Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Alsaud, nakon što mu je u junu Silajdžić predočio situaciju s lošim putnim komunikacijama u općini Zvornik.

Prinčeva Kingdom Foundation izabrala je BBI za banku implementatora investicije, a izvođač radova bila je firma Euroasfalt.

Uz pomoć ove donacije izvršeno je asfaltiranje dionice puta Marčići - Snagovo, u dužini od 1,7 km; asfaltiranje puta u MZ Snagovo Ajgini - Pro Biljevina, u dužini od 1,7 km; asfaltiranje puta u MZ Sultanovići - Marčići, u dužini od kilometar i po; asfaltiranje puta u MZ Gušteri, zaselak Muratovići, u dužini od jednog kilometra, asfaltiranje puta u MZ Lipnje - Ajgini, u dužini od kilometar i po te asfaltiranje i popravka puta do škole u Ajginima.

Izgradnja i rekonstrukcija puteva započela je 15. augusta i završena 1. oktobra.

Svečanom stavljanju u upotrebu ovih lokalnih puteva, osim člana Predsjedništva BiH, predstavnika BBI i izvođača radova, prisustvovat će i predstavnici mjesnih zajednica u kojima su putevi izgrađeni, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću BBI-a.