{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra okrugli sto "BiH i proturječnosti procesa EU integracija"

F
23.6.2008. u 12:17
0
0
Sutra okrugli sto "BiH i proturječnosti procesa EU integracija"
0
Sutra okrugli sto "BiH i proturječnosti procesa EU integracija"
Okruglim stolom "Bosna i Hercegovina i proturječnosti procesa EU integracija" bit će odražan sutra 24. juna u Sarajevu u hotelu "Grand“ koji organizira Fondacija Heinrich Böll, Ured za BiH.
Na skupu će biti razmatrana evropska politika integracija prema BiH uvezi zahtjeva za reforme kao i odnos prema postavljenim zahtjevima, kako bi se odgovorilo na pitanje koliko uslovi postavljeni od strane Evropske unije doprinose uspjehu procesa reformi.

Razgovor će ponuditi i razmišljanja o različitim unutardruštvenim i političkim perspektivama koji se identificiraju kao potencijal za (političke, ekonomske, društvene) reforme ili pak blokade, te diskusiju koje od tih potencijala dosadašnja politika Evropske unije jača.

Kao osnova za razgovor pisana je i objavljena publikacija koja sadržava tekstove stručnjaka iz BiH i SR Njemačke.

Na okruglom stolu će analize procesa integracija i stručne komentare predstaviti Eldar Sarajlić (Institut za socijalna istraživanja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu), Bodo Weber (Berlin), Pierre Mirel (Direktor Direktorata C za Albaniju i BiH Evropske komisije u Briselu) prof. dr. Edin Šarčević (Univerzitetet u Lajpcigu), Osman Topčagić (Direkcija za evropske integracije BiH), Svetlana Cenić (ekspertica za ekonomska pitanja, Banja Luka), Radenko Udovičić (Mediaplan institut Sarajevo).

Razgovoru za okruglim stolom prisustvovat će predstavnici međunarodne zajednice, civilnog društva i političkog života u BiH, najavljeno je danas iz Fondacije Heinrich Böll.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: