{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o rebalansu budžeta

S
5.4.2009. u 11:38
0
0
Sutra o rebalansu budžeta
0
Sutra o rebalansu budžeta
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) trebalo bi sutra po hitnom postupku da razmatra Prijedlog rebalansa budžeta FBiH za ovu godinu.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Safet Softić izjavio je Srni da će na sjednici biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta FBiH za ovu godinu i Zakona o zaduživanju.

"Ove tri tačke već je usvojio Dom naroda Parlamenta FBiH, tako da je sada pred poslanicima Predstavničkog doma odlučivanje o ovim veoma značajnim tačkama", rekao je Softić.

Na sjednici će između ostalog biti razmatran i Prijedlog zakona o zaštiti porodice sa djecom, kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izvršnom postupku.

Poslanici će takođe razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona FBiH i Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova u zgradi Parlamenta FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je na sjednici održanoj u srijedu 1. aprila rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, koji sada iznosi oko milijardu i 906 miliona KM.

Cilj rebalansa ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 305 miliona KM je pokrivanje prošlogodišnjeg deficita, a sredstva će, prema prijedlogu federalne Vlade, biti obezbijeđena kreditima komercijalnih banaka u iznosu od 154 miliona KM, sukcesije 120 miliona KM i dvije pozajmnice od Direkcije za ceste FBiH i Civilne zaštite FBiH u iznosu od 31 milion KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: