{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o razvoju lokalne samouprave RS-a i FBiH

F
3.7.2008. u 10:34
0
0
Sutra o razvoju lokalne samouprave RS-a i FBiH
0
Sutra o razvoju lokalne samouprave RS-a i FBiH
Pod pokroviteljstvom predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića, u petak, 4. jula, održat će se okrugli sto na temu "Popravke ili prepravka? - analiza opcija razvoja lokalne samouprave u RS-u i FBiH" u sklopu kojeg će biti predstavljena istoimena studija.
U radu okruglog stola očekuje se učešće ministra uprave i lokalne samouprave RS-a Zorana Lipovca, kao i ostalih predstavnika Vlade RS-a, poslanika u Narodnoj skupštini, načelnika općina, predstavnika akademske zajednice, instituta, nevladinih i međunarodnih organizacija.

Studija "Popravka ili prepravka? - analiza opcija razvoja lokalne samouprave u RS-u i FBiH“ istražuje mogućnosti promjene osnovnog modela organizacije lokalne samouprave u RS-u i FBiH kroz analizu opcija njene teritorijalne i fukcionalne organizacije, prelamajući je kroz prizmu prostorno-demografskih okolnosti, ekonomsko-finansijskih implikacija, socijalno-političkih procjena i neophodnih intervencija u pravnoj regulaciji.

Studija je rezultat rada interdisciplinarnog tima koji pokrivaju različita područja ekspertize i djeluju u različitim sektorima i institucijama, od javnog, privatnog i nevladinog sektora, od skupštinske administracije, preko fakulteta i zavoda.

Okrugli sto održat će se u Skupštini RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: