{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.

F
28.1.2009. u 16:12
0
0
Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.
0
Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.
Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH sutra u Sarajevu trebalo bi da razmatra zahtjev Kolegija tog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu, dostavljenog od Predstavničkog doma.
Predstavnički dom PSBiH je nedavno usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. u iznosu 1.416.663.000 KM.

Delegati bi se trebali izjasniti i o zahtjevu Predstavničkog doma za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku te zahtjevu Vijeća ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH koje je predložila Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Delegati bi se trebali izjasniti i o principima više prijedloga zakona među kojima: Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku; Prijedloga zakona o maloljetnim počiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika te Prijedloga zakona o dopuni Zakona o Javnom RTV sistemu BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV sistema BiH iz reda ostalih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: