{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.

F
28.1.2009. u 16:12
0
0
Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.
0
Sutra o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH za 2009.
Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH sutra u Sarajevu trebalo bi da razmatra zahtjev Kolegija tog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu, dostavljenog od Predstavničkog doma.
Predstavnički dom PSBiH je nedavno usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. u iznosu 1.416.663.000 KM.

Delegati bi se trebali izjasniti i o zahtjevu Predstavničkog doma za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku te zahtjevu Vijeća ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH koje je predložila Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Delegati bi se trebali izjasniti i o principima više prijedloga zakona među kojima: Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku; Prijedloga zakona o maloljetnim počiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika te Prijedloga zakona o dopuni Zakona o Javnom RTV sistemu BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV sistema BiH iz reda ostalih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: