{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.

F
20.1.2009. u 14:40
0
0
Sutra o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.
0
Sutra o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu.
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH usvojila je niz amandmana na Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza koji je utvrdilo Predsjedništvo BiH, čime ga je praktično vratila u okvire koje je prvobitno utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Prema prijedlogu Predsjedništva BiH budžet bi iznosio oko 1,63 milijarde KM, a prema prijedlogu Vijeća ministara BiH oko 200 miliona KM manje.

U obrazloženju amandmana se navodi da je struktura prihoda u okvirima koje je usvojilo Fiskalno vijeće BiH, a da su u strukturi rashoda uvaženi, u granicama mogućnosti, i prijedlozi Predsjedništva BiH. Predviđeno je smanjenje svih brutoplaća za 1,2 posto, smanjenje svih materijalnih troškova kod svih korisnika za 16 posto (osim za Ured za reviziju, Upravu za indirektno oporezivanje i Regulatornu agenciju za komunikacije), smanjena je tekuća rezerva...

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH čiji je predlagač Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme; Prijedlog zakona o maloljetnim počiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika kao i Prijedlog zakona o fiskalnim kasama, koji je predložio poslanik SDP-a BiH Jozo Križanović.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o oružju; Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH te Prijedlog zakona o državnoj imovini Bosne i Hercegovine, koji je predložio poslanik Stranke za BiH Sadik Bahtić.

Između ostalog, na dnevnom redu bi trebalo biti i imenovanje predsjednika, zamjenika i članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: