{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o izvršenju budžeta institucija BiH

F
3.7.2008. u 18:14
0
0
Sutra o izvršenju budžeta institucija BiH
0
Sutra o izvršenju budžeta institucija BiH
Predsjedništvo BiH će sutra na sjednici u Sarajevu razmatrati Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prva tri mjeseca ove godine.
Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, na dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za prošlu godinu.

Na sjednici se očekuje razmatranje Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nerezidentnom predstavljanju BiH, te poziva bivšeg predsjednika SAD-a William Jefferson Clintona predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na sastanku "2008 Annual Meeting of the Clinton Global Initiative" koji će biti održan u New Yorku od 24. do 26. septembra.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za organiziranje u Sarajevu regionalne konferencije u okviru Ženevske deklaracije o oružanom nasilju i razvoju za zemlje jugoistočne Evrope i Kavkaza.

Predsjedništvo će razmatrati i Izvještaj o učešću pripadnika oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru za period od 1. septembra prošle do 29. februara ove godine.

Očekuje se između ostalog izjašnjavanje o prijedlozima odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Alžira o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, te o readmisiji njihovih državljana i stranaca, kao i sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između BiH i Republike Indije.

Predsjedništvo će razmatrati i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma između BiH i Švajcarske Konfederacije o olakšicama kod izdavanja viza, te o readmisiji osoba koje borave bez dozvole, kao i Sporazuma o prekograničnom međudržavnom prometu zemalja jugoistočne Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: