{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH

F
17.6.2008. u 15:52
0
0
Sutra o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH
0
Sutra o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.
U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković.

Predviđeno je i izjašnjavanje o Novakovićevom zahtjevu da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije povodom rasprave o poslovanju Javnog RTV servisa BiH i mjerama za prevladavanje stanja utvrđenog revizijskim izvještajima o finansijskom poslovanju Javnog RTV servisa BiH za 2005. i 2006. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zaključaka Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku povodom razmatranja Informacije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u vezi s radom Državne komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Pred poslanicima će se naći i Inicijativa poslanika Huseina Nanića o tome da se zaduži Vijeće ministara BiH da uradi i Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi informaciju o spremnosti institucija BiH za preuzimanje obaveza u vezi s primjenom SSP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: