{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o brisanju prefiksa "bosanski" iz naziva dviju općina

F
6.4.2009. u 10:40
0
28
Sutra o brisanju prefiksa "bosanski" iz naziva dviju općina
0
Sutra o brisanju prefiksa "bosanski" iz naziva dviju općina
Prijedlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, kojim se iz naziva općina Bosanski Brod i Bosanska Kostajica briše prefiks „bosanski“, bit će razmatran sutra 7.aprila, na sjednici Narodne skupštine RS-a u Banjoj Luci.
Na predloženom dnevnom redu, koji broji 30 tačaka, jesu i izvještaj Investiciono-razvojne banke RS-a o poslovanju za 2007. i izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih, povratnika i izbjeglica za 2008. i informacija o efektima prijenosa ustavnih ovlašćenja s RS-a na institucije Bosne i Hercegovine.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o uslovima i postupku verifikacije opštih obaveza RS-a i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o otpisu potraživanja, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreskoj upravi i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga entiteta, svi po hitnom postupku.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Prijedlogu zakona o javno-privatnom partnerstvu u RS-u te Prijedlogu zakona o nafti i derivatima nafte, kao i o više nacrta zakona, među kojima i Nacrt zakona o dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o korištenju napuštene imovine i Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o finansiranju političkih stranaka iz budžeta entiteta, grada i općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: