{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH

F
16.12.2007. u 13:47
0
0
Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo bi da u ponedjeljak razmatra zbirni izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2006. godinu, s prijedlogom zaključaka i preporuka.
Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o učešću pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru za period od 1. marta do 31. augusta ove godine.

Poslanici treba da razmotre i Informaciju o neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga u BiH u 2005. i 2006. s tendencijama za prvih šest mjeseci 2007. godine.

Bit će razmatrana i Informacija Vijeća ministara o realizaciji zaključaka Doma iz prethodnog saziva u povodu razmatranja prijedloga zaključaka Komisije za ljudska prava o rezultatima rješavanja predstavke Udruženja decertificiranih policajaca FBiH i Udruženja decertifikovanih policajaca RS-a.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zaključaka u vezi s Informacijom o racionalizaciji DKP mreže BiH, Prijedlog zaključka o formiranju privremene zajedničke komisije za utvrđivanje devizne štednje građana BiH, položene na račune domicilnih banaka i filijala u BiH te Prijedlog zaključka u vezi s raspoređivanjem ostvarenog akumuliranog viška prihoda, iskazanog u Izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Inicijativa poslanika Denisa Bećirovića u vezi sa stadionom pod Bijelim Brijegom u Mostaru, te data saglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: