{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH

F
16.12.2007. u 13:47
0
0
Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra nastavak sjednice predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo bi da u ponedjeljak razmatra zbirni izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2006. godinu, s prijedlogom zaključaka i preporuka.
Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o učešću pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru za period od 1. marta do 31. augusta ove godine.

Poslanici treba da razmotre i Informaciju o neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga u BiH u 2005. i 2006. s tendencijama za prvih šest mjeseci 2007. godine.

Bit će razmatrana i Informacija Vijeća ministara o realizaciji zaključaka Doma iz prethodnog saziva u povodu razmatranja prijedloga zaključaka Komisije za ljudska prava o rezultatima rješavanja predstavke Udruženja decertificiranih policajaca FBiH i Udruženja decertifikovanih policajaca RS-a.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zaključaka u vezi s Informacijom o racionalizaciji DKP mreže BiH, Prijedlog zaključka o formiranju privremene zajedničke komisije za utvrđivanje devizne štednje građana BiH, položene na račune domicilnih banaka i filijala u BiH te Prijedlog zaključka u vezi s raspoređivanjem ostvarenog akumuliranog viška prihoda, iskazanog u Izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Inicijativa poslanika Denisa Bećirovića u vezi sa stadionom pod Bijelim Brijegom u Mostaru, te data saglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: