{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra nastavak sjednice Parlamenta RS-a

F
15.9.2008. u 12:25
0
0
Sutra nastavak sjednice Parlamenta RS-a
0
Sutra nastavak sjednice Parlamenta RS-a
Nastavak 22. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojem će se razmatrati više nacrta zakona, bit će održan 16. septembra u Banjoj Luci.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ova sjednica prekinuta je još 22. jula nakon hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Na dnevnom redu su preostale tačke, među kojima su, Nacrt zakona o elektronskom dokumentu RS-a, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o zemljišnim knjigama; Nacrt zakona o izmjenama Zakona o dječijoj zaštiti; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i naknadama u RS-u.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ostvarivanju prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu RS-u i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o protivgradnoj zaštiti.

Parlament bi trebalo da se izjasni i o godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog Vijeća Bosne i Hercegovine za 2007. godinu; izvještaju o radu Pravobranilaštva RS-a, također, za prošlu godinu, kao i izvještaju o radu Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, za period 2007.

Na dnevnom redu je i izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS-a i Izvještaj o poslovanju i rezultatima rada, s finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo RS-a u 2007. godini; te izvještaj JPŠ "Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, o uknjižavanju državnih šuma i šumskog zemljišta u katastar nekretnina; godišnji izvještaj Ombudsmana RS-a, te inormacija o realizaciji ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: