BiH
0

Sutra nastavak sjednice Parlamenta RS-a

FENA
Nastavak 22. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojem će se razmatrati više nacrta zakona, bit će održan 16. septembra u Banjoj Luci.

Ova sjednica prekinuta je još 22. jula nakon hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Na dnevnom redu su preostale tačke, među kojima su, Nacrt zakona o elektronskom dokumentu RS-a, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o zemljišnim knjigama; Nacrt zakona o izmjenama Zakona o dječijoj zaštiti; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i naknadama u RS-u.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ostvarivanju prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu RS-u i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o protivgradnoj zaštiti.

Parlament bi trebalo da se izjasni i o godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog Vijeća Bosne i Hercegovine za 2007. godinu; izvještaju o radu Pravobranilaštva RS-a, također, za prošlu godinu, kao i izvještaju o radu Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, za period 2007.

Na dnevnom redu je i izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS-a i Izvještaj o poslovanju i rezultatima rada, s finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo RS-a u 2007. godini; te izvještaj JPŠ "Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, o uknjižavanju državnih šuma i šumskog zemljišta u katastar nekretnina; godišnji izvještaj Ombudsmana RS-a, te inormacija o realizaciji ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a.