BiH
0

Sutra nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA
U Sarajevu je za sutra sazvana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je tekst koji se odnosi na pitanje otkupa bivših vojnih stanova u Federaciji. Službeni naziv mu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima.

Među ostalim tačkama dnevnog reda su Nacrt programa rada Doma za ovu godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Delegati će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica. Predlagač ovog teksta je delegat Asim Mekić.

Sutrašnje zasjedanje Doma naroda je zapravo nastavak 12. redovne sjednice otvorene 23. aprila, ali prekinute istog datuma nakon cjelodnevne rasprave o prijedlogu federalnog premijera Nedžada Brankovića da delegati, pored najavljenih tačaka dnevnog reda, razmotre i Vladine mjere koje je u tom trenutku predlagala za osiguranje novca za isplatu naknada nezaposlenim demobiliziranim borcima.

Premijerov prijedlog nije uvažen, pa su mjere razmotrene u međuvremenu na vanrednoj sjednici Doma održanoj 29. aprila.

Prema najavi, sutrašnje zasjedanje Doma naroda počinje u 10 sati.