BiH
0

Sutra nastavak posebne i redovna sjednica Skupštine RS-a

FENA
U Banjoj Luci će sutra biti održan nastavak pete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske ponovnim razmatranjem ranije otvorene tačke dnevnog reda Utvrđivanje stava Narodne skupštine RS-a o odlukama koje je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini nametnuo i zahtjevima od 19. oktobra.

Po završetku ovog posebnog zasjedanja održat će se i 16. redovna sjednica entitetskog parlamenta na čijem dnevnom redu je, između ostalog, Nacrt budžeta RS-a za 2008. i Prijedlog odluke da se pristupi promjeni Ustava RS-a donošenjem amandmana na Ustav, a na osnovu prijedloga grupe poslanika, pripremljenog od Odbora za ustavna pitanja Skupština RS-a.

Prema predloženom dnevnom redu poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o republičkim robnim rezervama te više nacrta zakona, među kojima i Nacrt zakona o veterinarstvu u RS-u, Nacrt zakona o ostvarivanju prava na starosnu penziju određenih kategorija osiguranika; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu i Nacrt zakona o penzijskom rezervnom fondu RS-a.

Trebalo bi da se raspravlja i o Prijedlogu budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS-a za 2008. godinu; te o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja entitetskog budžeta za prošlu godinu i izvještaju o aktivnostima i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a, također, za 2006. godinu.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o radu tužilaštava RS-a za 2006. godinu; izvještaj o radu Specijalnog tužilaštva RS-a, te Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period 1.jula do 30.septembra ove godine i drugo.