{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra na Vlašiću počinje radionica o planiranju budžeta

F
27.3.2007. u 15:39
0
0
Sutra na Vlašiću počinje radionica o planiranju budžeta
0
Sutra na Vlašiću počinje radionica o  planiranju budžeta
Trodnevna radionica o unapređenju procesa planiranja i pripreme budžeta u kantonima počet će sutra na Vlašiću, za rukovodioce kantonalnih i federalnog Ministarstva finansija.
Cilj ove radionice koju finansira Ured za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije (DFID) je i poboljšanje koordinacije između kantona i Federacije, te rezultati radionice imat će direktan utjecaj na planiranje i pripremu kantonalnih budžeta za period 2008.-2010.

Radionica predstavlja dio sveobuhvatnog programa edukacije i tehničke pomoći koja se pruža ministarstvima finansija i budžetskim korisnicima na svim nivoima vlasti u BiH, koji uime DFID-a provodi konsultantska kuća PKF iz Londona.

Ovaj program nastoji da uvede međunarodna iskustva i metode u praksu pripreme budžeta, kako bi se omogućila priprema srednjoročnih okvirnih budžeta unutar kojih se budžetski iznosi usmjeravaju na najbitnije ekonomske i socijalne politike u BiH.

Također, uz smjernice i tehničku pomoć konsultanata PKF-a, budžetski korisnici su pripremili dokumentaciju programskog budžeta u kojoj se nalaze popratne informacije uz budžet.

Institucije BiH su svoju dokumentaciju već proslijedile Komisiji za budžet i finansije pri Skupštini BiH, kao dio budžeta za 2007. godinu.

Ova dokumentacija pruža detaljne informacije o ciljevima i učincima svake institucije, što će poslanicima pomoći da razumiju šta svaka institucija želi da postigne i koje rezultate očekuje da ostvari koristeći se iznosima koji su joj dodijeljeni, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: