{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH

F
9.10.2007. u 15:10
0
0
Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH
0
Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH
Vlada Federacije BiH na sutrašnjem zasjedanju u Sarajevu trebalo bi razmatrati nacrte zakona o Razvojnoj banci FBiH te o cestama Federacije BiH.
Predviđeno je da se Vlada izjasni i o prednacrtu zakona o finansijskoj konsolidaciji JP Željeznice Federacije BiH.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi odluka o utrošku novca prikupljenog po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u FBiH za 2007., o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija da utvrdi postupak i način organizovanja i upravljanja zaštitnim pojasom uz autoceste i sistema naplate- cestarine na autocestama u Federaciji BiH.

Predviđen je nastavak rasprave o materijalu "Politika privatizacije državnog kapitala u Federaciji BiH", a bit će podnesen i izvještaj o izvršenju budžeta Federacije BiH za period januar-august ove godine.

Na predloženom dnevnom redu je 17 tačaka među kojima i informacija o realizaciji zaključaka Vlade FBiH u vezi s predajom dijela kasarne "Nedžarići" Ministarstvu komunikacija i transporta - Direkciji za civilnu avijaciju BiH.

Vlada bi se trebalo izjasniti i o prijedlogu odluke o imenovanju Upravnog odbora, direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, o prijedlogu rješenja o imenovanju na pozicije predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora u Agenciji za vodno područje rijeke Save, Sarajevo i Agenciji za vodno područje Jadranskog mora, Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: