{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH

F
9.10.2007. u 15:10
0
0
Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH
0
Sutra na Vladi FBiH nacrti zakona o Razvojnoj banci i cestama FBiH
Vlada Federacije BiH na sutrašnjem zasjedanju u Sarajevu trebalo bi razmatrati nacrte zakona o Razvojnoj banci FBiH te o cestama Federacije BiH.
Predviđeno je da se Vlada izjasni i o prednacrtu zakona o finansijskoj konsolidaciji JP Željeznice Federacije BiH.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi odluka o utrošku novca prikupljenog po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u FBiH za 2007., o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija da utvrdi postupak i način organizovanja i upravljanja zaštitnim pojasom uz autoceste i sistema naplate- cestarine na autocestama u Federaciji BiH.

Predviđen je nastavak rasprave o materijalu "Politika privatizacije državnog kapitala u Federaciji BiH", a bit će podnesen i izvještaj o izvršenju budžeta Federacije BiH za period januar-august ove godine.

Na predloženom dnevnom redu je 17 tačaka među kojima i informacija o realizaciji zaključaka Vlade FBiH u vezi s predajom dijela kasarne "Nedžarići" Ministarstvu komunikacija i transporta - Direkciji za civilnu avijaciju BiH.

Vlada bi se trebalo izjasniti i o prijedlogu odluke o imenovanju Upravnog odbora, direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, o prijedlogu rješenja o imenovanju na pozicije predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora u Agenciji za vodno područje rijeke Save, Sarajevo i Agenciji za vodno područje Jadranskog mora, Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: