{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra na Vilsonovom šetalištu manifestacija posvećena Danu planete Zemlje

F
19.4.2007. u 13:47
0
0
Sutra na Vilsonovom šetalištu manifestacija posvećena Danu planete Zemlje
0
Sutra na Vilsonovom šetalištu manifestacija posvećena Danu planete Zemlje
U petak 20. aprila u 11.55 sati na Vilsonovom šetalištu na stageu Ars aevi u Sarajevu bit će održana manifestacija posvećena Danu planete Zemlje, saopćeno je danas iz Udruženja Dječiji i omladinski centar Dio srca Sarajevo.
Tog dana na lokalitetu Vilsonovog šetališta družit ćemo se s ekolozima iz cijele BiH, zasaditi nova stabla, a putem Radija Federacije BiH uputiti poruku potrebe održivog razvoja naše domovine, navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje Dječiji i omladinski centar Dio srca je dobrovoljna, nepolitička, neprofitna, nestranačka, nevladina, interesna ekološka organizacija, utemeljena s prvenstvenim ciljem da djeluje na zaštiti i unapređenju životne okoline i populariziranju zdravog načina života među djecom i omladinom i načina života na selu i u prirodi i u vezi s tim očuvanja zdrave životne okoline i edukacija na tom planu.

Ovakav vid okupljanja mladih Udruženje Dio srca smatra izuzetno korisnim u općedruštvenoj akciji borbe protiv konzumiranja droga, alkohola, cigareta i drugih pošasti savremenog doba.

Udruženje Dio srca iz Sarajeva u proteklom periodu radilo je mnoge ekološke akcije od kojih je najznačajnija bila ''Ozelenimo Borije'' kada je zasađeno 80 stabala lipe i 300 sadnica bijeloga bora, u saradnji s KJKP Park i Sarajevošume d.o.o. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: