BiH
0

Sutra na Bjelašnici sastanak koordinacijskog tijela za provođenje obrazovne reforme u FBiH

FENA
Koordinacijsko tijelo za provođenje i praćenje obrazovne reforme u Federaciji BiH održat će sastanak sutra u hotelu "Maršal“ na Bjelašnici, pod predsjedavanjem federalne ministrice obrazovanja i nauke FBiH Melihe Alić.

Na dnevnom redu je izvještaj o radu komisija iz oblasti devetogodišnjeg obrazovanja s posebnim osvrtom na prijedlog nastavnog plana za devetogodišnju osnovnu školu, te zajednički projekt Vijeća Evrope i Evropske komisije "Jačanje visokog obrazovanja u BiH".

Kako je najavljeno iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, na sastanku bit će razmatrana izrada zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti, donošenje zakona o fondu za nauku na nivou FBiH, te izrada zakona-memoranduma o udžbenicima u FBiH.

Bit će prezentiran projekt "Prvi eko-kampovi u FBiH“, koji se realizira u saradnji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Federalnog ministarstva turizma i okoliša.

Ministri će posjetiti kanjon Rakitnice i dati podršku mladima iz Federacije, koji će u okviru ovog projekta čistiti obale Rakitnice. Akcija će biti održana pod motom "Čisto, lijepo, zdravo - to je ono pravo“.