BiH
0

Sutra marš ratnim stazama Sarajevskih brigada

FENA
Udruženje JOB "Unija veterana" Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Savezom izviđača Kantona Sarajevo sutra organizira peti po redu "Marš ratnim stazama Sarajevskih brigada" koji će biti izveden na potezu Kabalovo brdo (Igman) - Pale - selo Lokve - Krupa.

Najavljeno je da će u sutrašnjem maršu učestvovati 200 mladih izviđača iz Sarajeva, Zenice i Mostara, predstavnici boračkih udruženja, pripadnici Armije BiH, članovi planinarska društva "Prijatelji prirode" Sarajevo i "Famos" llidža, KUD-a "Proleter" Sarajevo, Ferijalnog Saveza BiH te drugih nevladinih organizacija iz BiH.

Cilj ove manifestacije je da se obilježe datumi značajni za oslobođenje Sarajeva i da se ta istina prenese na mlade.

Učesnici marša okupit će se sutra u 9.00 sati ispred Muzeja revolucije u Sarajevu, a marš će otvoriti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Nakon toga učesnici marša će autobusima stići u izviđački Dom Kabalovo na Igmanu.

Na Kabalovu će se formirati kolona koja će ići maršutom Kabalovo brdo - Pale - selo Lokve - Krupa, gdje je nakon dolaska predviđen istorijski čas, ručak, te druženje učesnika marša.

Komandant marša je general Bahrudin Braco Fazlić, zamjenik je Sead Đukanović - Bea, a načelnika štaba Jašar Aziz.

Na svečanom otvaranju zastavu će primiti najmlađi učesnik marša Kemal Pehilj, a u toku marša zastavu će nositi i Mirza Đukanović sin rahmetli Mirsada Đukanovića - Čarlija, jednog od osnivača marša.