{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra konferencija o saradnji policije i tužilaštava u BiH

S
7.6.2009. u 09:14
0
0
Sutra konferencija o saradnji policije i tužilaštava u BiH
0
Sutra konferencija o saradnji policije i tužilaštava u BiH
U organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH u Banjaluci će sutra biti održana Peta konferencija o saradnji policije i tužilaštava u BiH, čija će tema biti "Uspostavljanje boljih mehanizama saradnje između policije i tužilaštava u BiH", potvrđeno je Srni u MUP-u RS.
Domaćin konferencije u Banjaluci biće članovi Upravnog odbora projekta koji je i tema ovog skupa i to predsjednik VSTS-a Milorad Novković, ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović, ministri unutrašnjih poslova RS i FBiH Stanislav Čađo i Muhidin Alić i šef policije Brčko distrikta Goran Lujić, koji će imati i uvodna izlaganja na konferenciji.

Aktivno učešće i uvodna izlaganja na konferenciji o saradnji policije i tužilaštava u BiH imaće i šef Policijske misije EU u BiH, brigadni general Štefan Feler, ambasador Velike Britanije u BiH Majkl Tejtam i ambasador Norveške u BiH Jan Bratu, a ovaj projekat se provodi u saradnji sa Policijskom misijom EU u BiH uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, Vlade Norveške i Policijske misije EU u BiH.

Tokom rada konferencije, u okviru podgrupe za izradu podzakonskih akata koji još nedostaju i za harmonizaciju postojećih zakonskih akata, planirano je da panelisti budu glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, glavni tužilac Tužilaštva FBiH Zdravko Knežević i direktor Sipe Mirko Lujić.

Panelisti u podgrupi za uspostavljanje kontinuirane zajedničke edukacije policije i tužilaca biće direktor Policije RS Uroš Pena, glavni tužilac Tužilaštva FBiH Zdravko Knežević i direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić.

U podgrupi za usaglašavanje evidencije i statistika na Konferenciji o saradnji policije i tužilaštava panelisti će biti direktor i zamjenik direktora Federalne uprave policije Zlatko Miletić i Samir Džebo, glavni tužilac Javnog tužilaštva Brčko distrikta Zekerija Mujkanović i načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić.

Panelisti u podgrupi za analizu mogućnosti za uspostavljanje kaznenih i drugih evidencija kojima bi pristup imala policija i tužilaštva, biće šef policije Brčko distrikta Goran Lujić, glavni republički tužilac RS Amor Bukić i komesar Policije Posavskog kantona Josip Petrić.

Prema riječima organizatora, cilj konferencije je, prvenstveno, upoznavanje najšire javnosti o dosadašnjim rezultatima projekta uspostavljanja najboljih mehanizama saradnje između policije i tužilaštava u BiH, kao i utvrđivanje narednih koraka i prioriteta u ovoj oblasti.

Peta konferencija o saradnji policije i tužilaštava u BiH biće održana u Kulturnom centru Banskog dvora u Banjaluci u 11.30 časova, a konferencija za novinare zakazana je za 13.00 časova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: