{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra konferencija ministara pravde

F
16.12.2008. u 16:43
0
0
Sutra konferencija ministara pravde
0
Sutra konferencija ministara pravde
Prva konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini održat će se sutra u Sarajevu, najavljeno je danas iz Ministarstva pravde BiH.
Na konferenciji će učestvovati trinaest ministara pravde sa državnog, entitetskog i kantonalnog nivoa te predstavnici Pravosudne komisije Brčko Distrikta i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovina.

Konferencije ministara pravde su uspostavljene kako bi se omogućilo zajedničko i usaglašeno rješavanje ključnih pitanja u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini, ali i koordinirano praćenje planiranih pravosudnih reformi.

Naime, dosadašnja praksa je pokazala da unutar ustavnog okvira Bosne i Hercegovine, sistem pravde koji predviđa jednake standarde i osigurava integritet, efikasnost i nezavisnost, nije moguće ostvariti bez aktivnog i koordiniranog djelovanja institucija odgovornih za njegovu uspostavu i funkcionisanje.

Zajednički rad ministara pravde fokusiraće se i na provođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH, koju su Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Pravosudna komisija Brčko Distrikta BiH usvojile u junu u ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: