{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra izricanje presude Nikoli Andrunu

F
18.8.2008. u 10:55
0
0
Sutra izricanje presude Nikoli Andrunu
0
Sutra izricanje presude Nikoli Andrunu
Izricanje presude Nikoli Andrunu, optuženom za ratni zločin protiv civila, zakazano je za sutra pred Apelacionim vijećem Odjela I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Suda.
Apelaciono vijeće Odjela I za ratne zločine Suda BiH donijelo je 20. augusta 2007. godine odluku po žalbama na presudu sudećeg vijeća od 14. decembra 2006. godine kojom je uvažilo žalbe Tužilaštva BiH i branilaca optuženog Nikole Andruna, te ukinulo prvostepenu presudu.

Odlukom Apelacionog vijeća određeno je održavanje pretresa pred ovim vijećem.

U rješenju Apelacionog vijeća se navodi da su žalbe uvažene, imajući u vidu utvrđene bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Presudom sudećeg vijeća Nikola Andrun oglašen je krivim za krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i osuđen na 13 godina zatvora.

Sudeće vijeće je optuženog, između ostalog, oglasilo krivim što je u drugoj polovini 1993. godine u logoru „Gabela“, općina Čapljina, kao pripadnik brigade HVO-a „Knez Domagoj“, u svojstvu zamjenika komandanta logora, postupao suprotno pravilima međunarodnog prava, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: