BiH
67

Sutra imenovanje novih ministara u Vladi KS, Ana Babić na čelu Skupštine

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na svojoj današnjoj sjednici podržao je zahtjev Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS te zakazao održavanje Hitne sjednice Skupštine KS za sutra u utorak 24. novembra sa početkom u devet sati.

Na sutrašnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS bit će imenovani ministri iz SBB-a, čime će i zvanično biti formirana nova koalicija na nivou KS.

Sejo Bukva, sadašnji predsjednik Skupštine KS, potvrdio je za Klix.ba da će na sutrašnjoj sjednici biti samo tri tačke dnevnog reda.

"Prva tačka jeste da je Ana Babić (SBB) predložena u rukovodstvo Skupštine. Druga tačka je izmjena poslovnika Skupštine KS, a treća tačka je rekonstrukcija Vlade KS", kazao je Bukva.

Bukva napominje da će on najvjerovatnije sutra podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS te će na njegovo mjesto najvjerovatnije biti izabrana Ana Babić.

"Smatram da onaj ko je na vlasti treba imati i predsjedavajućeg. Pošto DF više neće biti dio vlasti logično je da ni ja ne budem predsjedavajući", kaže Bukva.

Predloženi kandidati SBB-a za ministre su Mirvad Kurić za Ministarstvo kulture i sporta, Mario Nenadić za Ministarstvo pravde i uprave, Ismir Jusko za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Amela Dautbegović za Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Zilha Ademaj za Ministarstvo zdravstva.