{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra druga konferencija o promjeni Ustava RS-a

F
26.3.2007. u 15:19
0
0
Sutra druga konferencija o promjeni Ustava RS-a
0
Sutra druga konferencija o promjeni Ustava RS-a
Druga tematska konferencija o promjenama Ustava Republike Srpske bit će održana 27. marta u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Na konferenciji razmatrat će se Poglavlja VIII-X Ustava RS-a koja se odnose na ustavnost i zakonitost, Ustavni sud, sudove i javna tužilaštva.
Uvodničari konferencije o promjenama Ustava RS-a bit će prof. dr. Snježana Savić, profesorica Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, Mirko Zovko, predsjednik Ustavnog suda RS-a i Želimir Barić, predsjednik Vrhovnog suda RS-a.

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine RS-a pokrenuo je inicijativu za sistematsku analizu i predlaganje neophodnih promjena Ustava tog bh.entiteta u pojedinim njegovim poglavljima/segmentima.

Cilj tematskih konferencija je otvorena rasprava uglednih učesnika, identifikacija članova Ustava RS-a, koje je potrebno mijenjati ili dopuniti, a što će naknadno rezimirati i operativno voditi Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine RS-a.

Prva tematska konferencija o promjenama Ustava RS-a održana je 26. februara. Konferencija je razmatrala Poglavlja I -III Ustava Republike Srpske (Osnovne odredbe, Ljudska prava i slobode, Ekonomsko i socijalno uređenje).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: