BiH
0

Sutra dodjela ''Zlatne turističke ruže''

Sarajevo-x.com
Nizom radnih i promotivnih aktivnosti širom Bosne i Hercegovine sutra će se obilježiti Svjetski dan turizma. Centralna svečanost i dodjela priznanja "Zlatna turistička ruža" održat će se u sarajevskom Domu Mladih - Skenderija, uz direktan televizijski prijenos na programu RTRS i FTV sa početkom u 20:05 časova.

Ove godine priznanja "Zlatna turistička ruža" bit će dodijeljena u dvanaest kategorija - osobama, turističkim objektima i organizacijama koji su postigli posebne, značajne rezultate u afirmisanju turističkih potencijala naše Zemlje.

O značaju ove manifestacije, koja je postala značajna u vrednovanju zalaganja turističkih struktura na jačanju svijesti o značaju razvoja ove privredne grane, govori i podatak da je generalni pokrovitelj ovogodišnje svečanosti Vijeće - Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

Organizatori Kampanje su Turističko udruženje Bosne i Hercegovine, Turistička zajednica Federacije Bosne i Hercegovine, Turistička organizacija Republike Srpske, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske i Vlada Brčko Distrikta, te RTV FBiH i RTRS-a.

Inicijatori ove aktivnosti su javni entitetski RTV emiteri - RTRS i RTV FBiH, koji su kroz medijsko - poslovni koncept ''TURIZAM PLUS'' i istoimeni TV serijal tokom protekle dvije godine, afirmisali bogatu turističku ponudu, prirodne i ljudske resurse Bosne i Hercegovine.

Sutrašnje, drugo po redu, radno - promotivno obilježavanje Svjetskog dana turizma u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini, predstavlja i početak sveobuhvatne promotivne kampanje "Osmijeh za Bosnu i Hercegovinu", koja se nastavlja i u narednom periodu, a koja treba da generira nove podsticaje u promociji turističke ponude Bosne i Hercegovine i građenju njenog imidža u svijetu.

Na centralnoj manifestaciji obilježavanja Svjetskog dana turizma očekuje se veliki broj predstavnika turističke industrij, organa lokalne uprave, entitetskih i državnih organa, diplomatskog kora te kulturnog i javnog života.