BiH
0

Sutra 39. redovna sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić sazvao je za sutra 4. juna 39. redovnu sjednicu Predsjedništva BiH.

Na prijedlogu dnevnog reda je donošenje odluke o prihvaćanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i stupanje na snagu Privremenog sporazuma i određivanje potpisnika, godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici, utvrđivanje termina posjete Predsjedništva BiH Republici Albaniji, 17. i 18. juna, poziv za posjetu Predsjedništva BiH Republici Turskoj 3. septembra te poziv predsjednika Republike Francuske upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH za sudjelovanje na 1. samitu Mediteranske unije 13. jula.

Predsjedništvo BiH raspravljat će i o Generalnoj skupštini UN-a -sastanak na visokom nivou posvećen afričkim razvojnim potrebama koji će biti održan u New Yorku 22. septembra, Generalnoj skupštini UN-a - sastanak na visokom nivou o ispunjavanju Milenijskih razvojnih ciljeva (New York, 25. septembra), UNESCO - 32. zasjedanje Komiteta za svjetsko naslijeđe, Kvebek Siti, 2-10. septembra, prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: sporazuma između BiH i Republike Argentine o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih pasoša, protokola između BiH i Češke Republike o amandmanima na Sporazum između BiH i Češke Republike o unaprjeđenju i zaštiti investicija.

Prijedlog dnevnog reda obuhvatit će i prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za: sporazum o sjedištu sekreterijata CEFTE-e u Bruxellesu, sporazum o zračnom prometu između Vijeća ministara BiH i kabineta ministara Ukrajine, prijedlog odluke o promjeni potpisnika sporazuma za: sporazum između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Francuske o međunarodnom cestovnom prijevozu robe te sporazum u oblasti cestovnog prijevoza putnika i robe između Vijeća ministara BiH i vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg.

Predsjedništvo BiH na prijedlogu dnevnog reda za sutrašnju sjednicu ima i Izvještaj o radu i financijskom poslovanju Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, te Informaciju o aktuelnom stanju iz oblasti izbjeglica iz BiH i raseljenih osoba u BiH, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.