HNZ o natpisu u RTV domu
0

"Šutnja političkih elita je znak odobravanja"

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Hrvatska narodna zajednica (HNZ) razočarana je izostankom reakcija iz bošnjačkih ili dominantno bošnjačkih političkih stranaka na uvrjedljivi natpis u zgradi RTV doma u Sarajevu, priopćeno je iz te stranke.

Prije dva dana na vratima lifta u zgradi Federalne televizije osvanuo je grafit s ispisanim imenom predsjednika Upravnog odbora RTV Federacije BiH Slave Kukića, sa stiliziranim slovom "u", ustaškim simbolom, u Kukićevom prezimenu.

U HNZ-u smatraju kako šutnja političkih elita u Sarajevu i Federaciji BiH može imati ozbiljne i dalekosežne posljedice s obzirom da se njihova šutnja može tumači kao prešutno odobravanje obračuna s nepodobnima.

"Činjenica da su reagirale uglavnom hrvatske stranke, govori o 'selektiranoj jednakopravnosti'. Sigurno je da će SDP, SDA, Stranka za BiH i ostale sutra teško moći opravdati svoje reakcije u javnosti kad budu poslane slične poruke uglednim Bošnjacima ili drugim građanima BiH tamo gdje oni ne čine većinsko stanovništvo“, navodi se u HNZ-ovom priopćenju.